Strøing av veier

Godt Nytt År! Det forundrer meg at flere fremdeles kontakter Galby for å spørre om strøing. Det må dere gjerne gjøre, men fortell ham da at regningen skal sendes til dere privat. Han kommer på kort varsel hvis du sier at du skal ha regningen. All annen kontakt som gjelder fellesområdet skal KUN gå gjennom styret. Derfor skal dere henvende dere til styremedlemmene hvis dere mener f.eks. strøing er nødvendig. For å være litt krass må jeg også si at det ikke er alle som er interessert i å betale for masse strøing fordi noen velger å bo på Marikova. Vi tar opp denne problematikken på årsmøtet, så hvis du ikke møter opp der må du godta de beslutningene som blir tatt der. Men det blir strødd en ny runde nå.

Kokevarsel for vannet!

Siste analyse viser intestinale enterokokker både i Mariveien og Langebåtveien. De er på linje med e-coli og dermed kokevarsel. Vi opprettholder dermed kokevarsel fram til vi stenger ca 16. Oktober. Situasjonen vil ha normalisert seg i løpet av vinteren og det blir unødvendig å bruke masse tid og penger når det er så kort tid igjen av sesongen. For dere med egen brønn, så må dere vurdere selv, men enterokokkene vil dø ut i løpet av en måned og innsending av prøve før det kan bli bortkastede penger. Det anbefales derfor å koke vannet også i private brønner inntil negativ prøve.

VARSEL OM VANNKOKING

Nesten som forventet etter en lang, tørr sommer, og så mye nedbør, har vi dessverre noe forurenset vann i våre brønner. Mattilsynets krav er derfor at vi sender ut kokevarsel. ALT VANN TIL INVORTES BRUK MÅ KOKES inntil vi sier noe annet!!!!!
Heldigvis har vi et godt renseanlegg, som tar unna det meste, men vi må anbefale koking. Vi tar ny prøve til uka, og sender mer info mot slutten av neste uke (dvs rundt 27/10-18).

Vannet kan bli stengt om natten!

Hei. Da kan det bli stenging av vannverket på natten. Sisternene klarer ikke å fylle seg opp igjen i løpet av natten. I Langebåtveien  gikk det ut 10000 liter fra kl 2330 i går til 0600 i morges. Det betyr mye vanning på natta. Fra nå blir reaksjonen på vanning at man blir frakoblet i en periode og så må betale for tilkobling igjen. Vi snakker om vanning av plener og busker når det ikke har regnet på snart 2 måneder. Når du ikke har vann i krana, er det fordi naboen prioriterer plenen sin. Når man ser at naboen bruker velvannet til vanning, bør det være en grei sak å ta kontakt og påpeke dette. Fortsatt god helg og så anmoder vi om å vise generell moderasjon i forbruket.

Søppelcontainere

FolloRen har notert at det fremdeles kastes mye rart i våre containere. Hvorvidt dette blir gjort av hytteeiere med viten og vilje, eller av arbeidsfolk som tror dette er til bruk for all type avfall, vet jeg ikke, men jeg synes det er trist at dette skjer etter utallinge anmodninger om at disse containerne kun er til husholdningsavfall (matavfall skal i nye, egne containere fra nå av). Det kastes også papp i våre containere og dette burde være det enkleste å kaste i dertil egnet container ved sommerbutikken. Kanskje det er på tide å ordne litt opp i samvittigheten og overholde reglene. Hvis FolloRen får det som de vil, har vi snart ingen søppelcontainere.
Takk til alle dere andre som gjør så godt dere kan for å overholde bestemmelsene!
God sommer!

St. Hans-fest

Hei, Noe sent, men det blir St. Hans-feiring lørdag 23. juni. Grillen er varm fra kl, 18. Bålet tennes ca. kl. 20. Ta med bord og stol så er du sikret sitteplass.  Det blir godtposer, leker og vinlotteri for voksne. Velkommen!